Stuttering e fshehur Side - simptomat psikologjike të stuttering

nga StutteringJack


Në postin tim të fundit, kam folur për dy qasjeve kryesore të përgjithshme që përbëjnë terapi fjalim për stuttering / belbëzim. Këto qasje, duke qenë metoda rrjedhshmëri formësimin dhe metoda stuttering modifikim, i njohur edhe si "belbëzim më rrjedhshëm". I përfunduar duke përmendur faktin se, pavarësisht nga cila formë e të folurit metodë modifikim është përdorur për të zvogëluar simptomet fizike të stuttering / belbëzim, ai nuk mund të fitojë rrjedhshmëri të përgjithshëm apo ndonjë gjë afrohen atë, nëse nuk e kupton, se çelësi për progres real, gënjeshtra në ndërhyrjen në anën psikologjike.

Hulumtimet në shkakun e stuttering, gjatë dekadës së fundit apo më shumë, ka konfirmuar se ka anomali të caktuara, brenda trurit të një personi i cili stutters, se janë një faktor i madh në identifikimin e shkakut të stuttering, megjithatë, ajo është pak kuptohet Fakti që ne jemi të aftë për të "manipuluar" ose "shmangur" ato pjesë të meta të trurit, kështu që simptomat e stuttering mund të reduktohet, dhe mjaft të ndjeshëm.

fear Kur unë them se simptomat e stuttering mund të reduktohet, ne menjëherë mendojnë për veprimin fizik të stuttering, i cili përfshin, përsëritje të fjalës, zgjatje dhe cessations të shëndoshë apo blloqeve, si dhe sjelljen e mesme lidhur me luftën për të marrë fjalët jashtë rrjedhshëm. Megjithatë, siç ishte subjekt i postin tim mbi Jack Scale stuttering të vlerësuar peshën e stuttering, ka simptome të tjera më pak të dukshme të stuttering që duhet të merren parasysh kur flasim për simptomat dhe shkallën e stuttering. Unë jam sigurisht duke iu referuar simptomat psikologjike të cilat përfshijnë frikë, turp, zemërim, faj, konfuzionin dhe mungesën e mendimit të qartë, ankth dhe panik, frustrimi, siklet, izolimi dhe fobi sociale, etj Kjo është e zakonshme për një person i cili stutters të jetë të frikësuar nga gjykimi i të tjerëve ndaj fjalës së tyre dysfluent. Nëse individi percepton situatën në një mënyrë shumë negative, ai ose ajo mund të zhvillojnë një nivel të lartë të ankthit në lidhje me perspektivën e stuttering. Kjo edhe mund të qasen ndjenja e panikut të qenë "jashtë kontrollit". Si rezultat, mund të bëhen të hutuar në lidhje me temat të cilat janë zakonisht të lehtë për ta për të folur rreth. Disa njerëz të përshkruar këtë situatë si "graying jashtë", pasi mendja ka tendencë për të shkuar bosh kur duke u përpjekur për të verbalise një përgjigje ndërsa stuttering. Stuttering dhe / ose frika e stuttering mund të çojë në një shkallë të fobi sociale, dhe studimet kanë treguar se një përqindje e lartë e të rriturve që mbahet goja demonstrojnë simptomat e fobi sociale.

Shumica e njerëzve të cilët nuk i mbahet goja, do të kanë përjetuar shkallë të ndryshme të ankthit, nëse dhe kur ata janë thirrur për të bërë një fjalim para një grupi të panjohur pa u përgatitur. Si mendimet përmbytjeve në tru se si të tjerët do të gjykojë ata, dhe atë që do të thotë të individit, mendja mund të shkojnë bosh, dhe të folurit mund të bëhet dysfluent në më elokuente e njerëzve, veçanërisht në qoftë se konfuzioni dhe presioni kohë janë shtuar në ekuacion. Disa njerëz që mbahet goja, gjithashtu mund të ndjehen emocione që mund të shkaktojnë siklet, dhe zemërimi mbi situatën që ata e gjejnë veten në. Si rezultat, disa individë mund të zgjedhin për të izoluar vetveten në shkallë të ndryshme nga njerëz të cilët ata kanë probleme që flet për të, dhe për të shmangur situata që ata kanë tendencë të mbahet goja më shpesh në, pra, duke çuar në nivele të ndryshme të fobi sociale, të përmendura më sipër. Pra, ka të vërtetë, siç u përmend, dy variacione të simptomë që përbëjnë çrregullim, i njohur si stuttering, dhe këto dy simptomat mund të ndryshojnë nga personi në person, situatë të situatës, dhe gjithashtu ndryshojnë në shkallën nga dita në ditë.

Ndërsa simptomë fizike e stuttering është tejet frustruese për personin i cili stutters, shumica e njerëzve që mbahet goja do të pranoj se ajo është ndikimi psikologjik mbi ata që deri tani është simptomë më e vështirë për të jetuar me të. Tani në qoftë se është një lajm i keq, edhe unë dua të ju tregoj pse kjo është arsye që të jetë edhe një lajm i mirë.

Pse kjo është lajm i mirë është se ndërsa ajo shpesh mund të jetë një proces i gjatë, i kushtueshëm dhe komplekse për të ndryshuar drejtpërdrejt simptome fizike të stuttering, e cila siç kemi thënë janë të bëjnë me anomalive neurologjike në tru, është e mundur për personin që stutters për të ndryshuar mënyrën se si ai ose ajo reagon ndaj mendimeve dhe ndjenjave që shkaktojnë bllokimin e stuttering, dhe edhe më të mirë, individi është në gjendje të ndryshojë mendimet në lidhje me përvojën e stuttering, dhe si rezultat të ndryshojë reagimin që ajo të jetë më shumë i shkathët se sa shkatërruese.

Mendimet tona për një stimul apo shkas stuttering, të jetë ajo një person apo një situatë, janë ato që i jep të rritet në ankth dhe një herë ankthi tonë arrin një nivel të caktuar stuttering do të shfaqet. Duke thënë se, ankthi nuk është një parakusht për stuttering, por ajo sigurisht që përkeqëson problemin. Çfarë është një parakusht për stuttering është programimi i sistemit tonë të besimit dhe programimi i zakonin stuttered fjalës që është bërë Hardwired në tru në moshë të re.

Është interesante të theksohet se çdo person i cili stutters tenton të belbëzoj në mënyrën e vet, dhe kjo ka qenë edhe tha se akti fizik i bllokimit është në të vërtetë një përpjekje për të përpiqet të mos mbahet goja. Kjo është një manifestim i përpjekjeve për të përpiqen për të marrë fjalën. Është gjithashtu interesante të përmendet se rruga e individit e stuttering asnjëherë nuk është harruar ose hequr nga truri, dhe në rastet kur një individ është trajtuar me sukses duke përdorur një rrjedhshmëri formësimin metodë, dhe nuk mbahet goja për shumë vite, nëse stuttering kthen atë nuk e kthen në një mënyrë të ndryshme, por të njëjtën mënyrë të saktë që ishte karakteristike për individin, para se të trajtohet me sukses, shumë vite më parë.

Siç u përmend, sistemi besimi luan një rol të madh në shkallën e belbëzimit që një person do të paraqesin në çdo kohë. Në këtë drejtim mund të thuhet se kur një person është i rrjedhshëm në një situatë, dhe jo të rrjedhshëm në tjetër, kjo është si rezultat i veprimeve të sistemit të besimit, në të cilat për të shkaktuar stuttering duhet së pari të menduar për stuttering, i cili pastaj shkakton besimin se një do të mbahet goja. Kjo pastaj nga ana tjetër shkakton trurit për të kërkuar fjalët që ai beson se do të kërkojë përpjekje shtesë për të marrë jashtë. Kjo pastaj shkakton atë, Bill Parry, e quan një "manovër stuttering valsalva", ku trupi, me anë të sistemit të frymëmarrjes, përpiqet të vërtetë e vështirë për të marrë fjalën dhe rrjedhimisht merr kapur deri në atë John Harrison quan një "qasje stuttering shmangia e konfliktit" , dhe rezultati i gjithë kësaj është një bllok fjalim. Tani kjo është e gjitha duke marrë një kompleks pak në këtë moment në kohë, por si ju mund të shihni, për të trajtuar me sukses të dyja simptomat fizike dhe psikologjike të stuttering, një nevojë për të kuptuar se çfarë po ndodh.

Në këtë pikë, ne do të largohet kompleksitetin e trajtimin e simptomave fizike dhe të vazhdojë të përqëndrohet në mënyrën se si ne mund të kontrollojë ankthin lidhur me stuttering. Në blog postin tim të ardhshëm unë do të zbulojë disa nga sekretet pak kuptohet për atë që kontribuon në nivelet tona të stuttering lidhur ankthit, dhe, ju japin disa këshilla se si për të zvogëluar atë ankthi. Pra, në këtë aspekt unë edhe një herë ju ftojmë që të regjistroheni për të ushqyer tim RSS ose njoftimit email në mënyrë që ju të mos humbasë mesazhet që vijnë blog ku unë do të fillojnë për të zbuluar se si unë kam qenë në gjendje për ta kthyer me sukses një " 5,5 problemin stuttering ", në "0,0 liria stuttering dhe flet euforisë besimit".

Komente:

 • http://www.stutterrockstar.wordpress.com Pam Mertz

  Lexuar interesante. Më pëlqen referencë se bllokimi është në të vërtetë se çfarë ndodh kur duke u përpjekur të mos mbahet goja. Belbëzoj im është unik dhe të ndryshme çdo ditë, me sa duket. Unë do't kanë shumë ankth fjalim, por ende merrni embarassed herë në një kohë, sidomos kur unë takohem një përgjigje negative dëgjues. Reagimet e mia janë të lidhura në ditët e mia të fshehta, dhe zakonet e vjetra janë të vështirë për të thyer.

  Unë nuk jam duke u përpjekur për të rregulluar mbahet goja ime. Pas më shumë se 35 vjet të fshehur atë, unë kam dalë. Unë kam qenë në terapi për gati 3 vjet, por unë nuk jam duke shkuar për të shkuar ndonjë më shumë. Unë nuk dua të jetë fikse - Unë dua të jem më.

  A jeni një SLP apo psikolog? Ku mund të merrni teorite tuaja nga?

  Unë do të mbajë leximin - perspektivat tona janë të gjithë kaq të ndryshme.

  Blog post fundit Pam-së .. Më shumë Vëlla Talk

 • http://www.stutteringonlinetherapy.com Barbara DAHM

  Hi Jack,

  Unë pajtohem me një shumë të asaj që ju thoni në lidhje me aspektet emocionale të stuttering dhe unë definitivisht pajtohem se njerëzit që mbahet goja mund të ndryshojnë reagimet e tyre. Ju gjithashtu përmendi se hulumtimi konfirmon se ka anomali të caktuara brenda trurit të një personi i cili stutters se janë një faktor i madh, por pastaj kur ju flisni për trajtim, ju të kalojë të drejtën mbi atë dhe të përqëndrohet vetëm në ndryshimin mendimet dhe reagimet. Është po aq e rëndësishme për të ndryshuar proceset neurologjike të prodhimit të të folurit. Ndoshta ju nuk janë të vetëdijshëm se ekziston një qasje terapi që synon proceset neurologjike. Ajo është shumë e kuptueshme se si të rewire trurin për të prodhuar fjalimin natyrisht se është e njohur zakonisht. Kjo është mënyrë unë trajtoj stuttering. Kjo është arsyeja pse unë e di se kjo mund të bëhet. Gjithkush duket të jetë i bllokuar në rrjedhshmëri formësimin dhe stuttering modifikim si e vetmja terapi, por kjo nuk është kështu. Unë shoh çelësi për progres real kërkon ndryshimin mendimet dhe reagimet, sepse kjo lejon që sistemi të funksionojë automatikisht. Kjo është esenciale për prodhimin e të folurit rrjedhshëm.

 • http://www.stutteringjack.com StutteringJack

  Pam,
  Faleminderit për komentet tuaja. Unë jam as një SLP apo një psikolog. Unë jam vetëm një person i cili ka qenë i obsesionuar me gjetjen përgjigje për stuttering për gati 30 vjet. Ka ndoshta shumë prej nesh në këtë kategori, por unë kam bërë të gjitha dhe menduar për këtë më shumë se më. Si ju thonë se ne të gjithë kemi një perspektivë të ndryshme dhe se ajo që unë kam qenë duke u përpjekur për të marrë të gjithë në postimet e mia të mëparshme, që askush prej nesh përvoja stuttering në të njëjtën mënyrë.

 • http://www.stutterrockstar.wordpress.com Pam

  Ne çdo bëhen ekspertë në vetë stuttering tonë, apo jo? A do të të vijnë tot ai Konferenca NSA në Scottsdale këtë vit? Do të duan që u njohëm dhe të bisedojnë personalisht. Keep up punën e mirë!

  Pam

 • http://www.stutteringonlinetherapy.com Barbara DAHM

  Në fakt unë ju takuar shkurtimisht në Parsippany, pas bisedës tuaj të mrekullueshme. Unë nuk e di ende për Scottsdale. Unë do të të duan të vijnë, por nuk jam i sigurt se mund të punojë kështu që unë nuk e kanë vënë në një propozim, por në qoftë se unë mund të vij unë me siguri do të jetë atje.

 • http://www.stutteringonlinetherapy.com Barbara DAHM

  Në fakt unë ju takuar shkurtimisht në Parsippany, pas bisedës tuaj të mrekullueshme. Unë nuk e di ende për Scottsdale. Unë do të të duan të vijnë, por nuk jam i sigurt se mund të punojë kështu që unë nuk e kanë vënë në një propozim, por në qoftë se unë mund të vij unë me siguri do të jetë atje.

 • dee

  Nëse unë ndonjëherë të ketë vështirësi filluar një fjalë që unë të përdorni një prani fizike të tilla si një trokitje e lehtë gisht mbi gju tim apo një tavolinë. Unë them trurit tim kur gishti im godet sipërfaqen unë do të thonë fjalën. Punon 80% të kohës. Unë gjithashtu të fillojë dënime me një "S" fjalë të tilla si fjala "aq". Gramatikisht nuk mund të jetë e drejtë, por ajo merr mua përmes disa kohë të vështira. Fat i mirë për ju të gjithë. Ju keni miq atje kudo. Paqja.

 • fjalim terapi Orange County

  Problemet e të folurit si stuttering apo belbëzim janë në mesin e disa kushteve që janë shumë të shfrenuar në ditët e sotme. Çfarë është edhe më keq se kjo është se njerëzit që vuajnë nga kushte të tilla nganjëherë nuk janë të pranuar në mënyrë të hapur në shoqërinë e cila çon në izolim. Nuk është me të vërtetë një njollë e madhe sociale bashkangjitur këtyre problemeve dhe se është thyer shumë zemra. Mund të këtë post na kujtojnë se njerëzit që vuajnë nga probleme të të folurit janë edhe qeniet njerëzore që kanë ndjenjat. Ata kanë nevojë për mirëkuptimin dhe mbështetjen tonë!

 • Rabab

  kjo është shumë informativ!

 • Rabab

  Unë jam një fjalim dhe gjuha terapist. duke punuar witn 4 pacientë të rritur dhe është shumë e interesuar për fillimin e një grup mbështetje. u mund të ndihmojë në një farë mënyre?