Fjala e terapisë Per stuttering - është ajo për të gjithë? (Të rriturit Pjesa 1)

nga StutteringJack


Siç jeni në dijeni, ka forma të ndryshme të dysfluency folurit që ne kërkojmë terapi fjalim për stuttering / terapi belbëzim, dhe në postin tim të fundit unë u përpoq për të dalë me një mënyrë të thjeshtë, "ashpër dhe të gatshëm" për të bërë dallimin mes tyre se unë quajtur Jack Scale Stuttering. Arsyeja që ne duhet të dallojnë midis tyre, është se ajo është shumë e rëndësishme të dini shkallët e problemit belbëzimit qoftë se ne jemi për të dhënë këshilla konstruktive në lidhje me strategjitë e mundshme të trajtimit stuttering për problemet e belbëzimit.

Ajo që ne duhet të kuptojmë është se, si një i rritur, në stilin tuaj personal të komunikimit ka bërë të vështirë Wired në sistemin tuaj, dhe nëse ju me vetëdije të përpiqet për të ndryshuar atë, se stili komunikimi do të qëndrojë me ty. Kjo nuk është vetëm model stuttering, por gjithashtu përfshin aspekte të tilla si shpejtësia e dorëzimit, entuziazmin e dorëzimit, koha përgjigje, numri i fjalëve të shqiptuara në një frymë të vetme, gjatesite pauzë brenda fjalës etj Përveç kësaj, shumica e Përgjigjet psikologjike ndaj shkakton vizuale gjithashtu kanë bërë pothuajse një veprim refleks nga koha që ju jeni një i rritur. Pra, në përgjigje të një stimul të caktuar vizuale ose auditory, ju zakonisht do të reagojë në të njëjtën mënyrë, sa i përket përgjigjen tuaj psikologjik, dhe model tuaj rezultante e të folurit në atë situatë. Kështu që ju duhet të kuptoni se, ajo do të jetë jashtëzakonisht e vështirë për të ndryshuar, për afat të gjatë, ato përgjigjet lindura duke ndërmarrë një fjalim të shkurtër rikualifikim kurs.

Ka shumë metoda të rrjedhshmëri riorganizimin që mund të ndryshojë të menduarit tuaj dhe sjelljen që flet në një situatë klinike. Disa do të reduktojë nivelin e fjalës dysfluency pak, dhe disa do të eliminojë plotësisht atë në atë ambient. Disa janë edhe të aftë për të që ju flisni plotësisht rrjedhshëm në të gjitha, "jashtë klinikë", situata për një periudhë kohore, por stilin tuaj të lindura komunikuese përfundimisht refuzon stil të ri që ju keni qenë mësuar, dhe stuttering do të kthehet në të ndryshme gradë, nëse jo plotësisht nëse ju mund të mbajë vetëdijen dhe ndërgjegjen në teknikë tuaj të re të folurit, ndërsa duke folur në çdo situatë.

Siç u përmend, kjo nuk është e vështirë për të mësuar një person një metodë për të eliminuar stuttering e tyre në një mjedis klinik, ose jashtë mjedisit klinike, nëse trajtimi është bërë në një formë intensive, dhe mësoi nga një klinicisti shumë të trajnuar dhe me përvojë. Në kursin intensiv, individi është marrë nga mjedisin e tyre normal dhe i nënshtrohen një formë të ekzagjeruar të metodës së re të folurit. Kjo metodë ekzagjerim, është projektuar për të marrë trurin të përqëndrohet në një mënyrë të caktuar të frymëmarrjes dhe të folurit, që eliminon fjalim dysfluent. Nëse kjo është mësuar në mënyrë të ngurtë, për një periudhë të zgjatur kohe, të folurit rrjedhshëm mund të arrihet, megjithatë, forma e lindur apo e vjetër e stilit të komunikimit, model të folurit, dhe qendër të vëmendjes, ndërsa duke folur, do të kthehet përfundimisht. Kjo është e njohur si rikthim. Gjatësia e kohës para se ky rikthim ka tendencë të ndodhë do të përfshijnë, por nuk kufizohen në, këta faktorë:

1) Gjatësia e kohës që procesi i riformësuar rrjedhshmëri është aplikuar në mënyrë konsistente në mjedis klinik, të jetë ajo një ditë, një javë, ose tre javë.

2) Shkalla e diferencës midis modelit të vjetër duke folur lindur dhe i ri model mësuar folur.

3) Personaliteti i individit.

4) Motivimi i individit.

5) Shkalla në të cilën fjalim në përputhje rrjedhshëm luan një rol të rëndësishëm në jetën e individit.

6) Ashpërsia e problemit dysfluency.

7) Mjedisi se individi do të kthehet në punësim, dhe jetës familjare shoqërore.

8) Mbështetja e dhënë për të individit në procesin e ndryshimit, pas trajtimit.

Ka kaq shumë faktorë komplot kundër individit për të ndryshuar modelet e sjelljes që po mbajnë dysfluency e tyre të folurit në vend, që është pothuajse e pamundur për të arritur rezultatet e terapisë që një është në fund të fundit duke kërkuar, dhe një nivel i pranimit, e diçka më pak se ideal, është e pashmangshme. Se niveli i pranimit të dysfluency fjalës, zakonisht zgjidh në një nivel që nuk është shumë e ndryshme në nivelin e belbëzimit fizik paraprak për trajtimin e fjalës, për më të butë për forma të mesme të belbëzimit në individë.

Pra, duhet të pyesni, është duke kërkuar trajtim për simptomat fizike të belbëzuar një domosdoshmëri për shumicën gagaçë? Unë besoj se kjo është një çështje e diskutueshme, nëse rikthim është pothuajse një siguri, dhe shmangia e një emocional udhëtim ekstrem rul-slitë është që të shmanget nga shumica e individëve. Në qoftë se ne jemi për të bërë të tillë një deklaratë të guximshme, ne duhet të pyesim veten, pse shumica e programeve të trajtimit belbëzimit pohojnë se 70 për të 90% e klientëve janë të lumtur që ata bënë programin e trajtimit. E pra, pavarësisht nga mundshëm fakti se këto statistika nuk mund të jetë gjithmonë e saktë, mbetet fakti se shumica e njerëzve, me atë që do të përshkruhet më mirë si një dysfluency butë të folurit, janë të lumtur pasi kishte marrë pjesë në trajtim, por jo për shkak dysfluency tyre fizike fjalim ka ndryshuar në mënyrë dramatike, por për shkak se reagimi i tyre psikologjik për atë ka ndryshuar për të mirë.

Kjo ka ardhur në lidhje me:

1) Një pranim për veten e tyre, se ata kanë një problem.

2) Një pranim të tjerët, se ata kanë një problem.

3) Një takim i njerëzve të tjerë normalë, të suksesshme, dhe të mirë rregullohen, si veten e tyre të cilët ndajnë problemin e tyre, dhe një realizim se ata nuk janë vetëm.

4) Një hyrje në konceptin e belbëzimit vullnetar dhe përfitimet e përdorimit të tij.

5) Një hyrje në konceptin e reklamave, apo zbulimi vetë, për të huajt që ata kanë një dysfluency folurit.

6) Një mësim i një metode alternative të të folurit, për të reduktuar ose kontrolluar fjalimin dysfluent.

7) Duke arritur në një gjendje të ndryshuar psikologjik, ku besohet se fjalimi dysfluent nuk është më një çështje psikologjike.

8) Një realizim se asgjë në jetën e tyre ka ndryshuar në masë të madhe, si rezultat i fjalës më të rrjedhshme, që ka ardhur me një kosto.

Tani si ju mund të shihni, ka vetëm një aspekt, më lart, që përfshin të mësuarit aktual të një rrjedhshmëri rritjen metodë, dhe kjo është të mësuarit e një metode fizike për të kontrolluar dysfluency folurit. Të tjerët të gjithë mund të ndërmerren jashtë e një mjedisi terapi fjalim, pasi ato përfshijnë riorganizimin konceptin e botës se individi ka krijuar në mendjen e tyre dhe vendin e tyre në të. Riorganizimin çfarë do të thotë për individin që të ketë një shkallë të fjalës dysfluent. Kjo është brenda kompetencave të veta të individit për të ndryshuar, dhe kjo është si rezultat i kësaj, proces jo-fjalim lidhur me të ndryshimit, se trajtimi i vërtetë për fjalën e dysfluent mund të arrihet. Zgjidhje të thjeshtë të tilla si bashkimi me një Toastmasters Club lokale, rregullisht marrë pjesë në një grup mbështetje mezi fliste, duke lexuar libra John Bob Bodenhamer e harrison dhe, (shiten këtu), janë të gjitha mënyra e të mësuarit për të reduktuar përvojën negative të butë për të dysfluency mesme të folurit.

Pra, në përfundim, unë mund të përmbledh duke thënë se në qoftë se personi i cili stutters është i ulët në Jack Scale Stuttering, aq sa dysfluency folurit fizike, por në mesataren në rang më të lartë në shkallë psikologjik, atëherë terapia e të folurit, në tradicionale saj shumë forma, nuk ka gjasa, në afat të gjatë, për të sjellë lirinë nga belbëzimit. Rezultatet më të mëdha mund të arrihet duke pranuar se i butë dhe i rrallë (në kuptimin e% rrokjeve stuttered) dysfluency, që është duke përjetuar, është "diçka që ju bëni, nuk diçka që ju janë", dhe pastaj duke punuar në rrëzimin e vlerësim mbi ana psikologjike e Jack Scale Stuttering. Ndërmarrjen e një procesi të gjatë dhe të kushtueshëm, të shpresojmë të arritur dysfluency reduktohet përmes terapia e të folurit, me të vërtetë duhet t'i jepet konsideratë të kujdesshme, si ju jeni të ngjarë të miratojë mënyrë të re të të folurit, të cilat ju do të mësohen. Kjo nuk është për shkak se ju nuk doni të miratojë atë, por për shkak se ajo do të jetë aq e ndryshme për të lindur dhe pranuar modelin tuaj të folurit, se ajo do të jetë pothuajse e pamundur për ju për të ruajtur. Nga ana tjetër, në qoftë se ju jeni në nivelet më të larta të shkallës për simptome fizike dhe psikologjike të belbëzimit për Jack Scale Stuttering, atëherë terapi fjalim do të jetë një domosdoshmëri, nëse ju jeni të ketë ndonjë shans për arritjen e nivelit rrjedhshmëri që ju kërkoni , dhe që do të jetë objekt i postin tim të ardhshëm, dhe në këtë drejtim unë ju ftoj të abonuar në këtë blog më lart për të siguruar që ju të mos humbasë postin e ardhshme. Në ndërkohë edhe unë ju ftoj të bëni një koment në lidhje me atë që unë kam pasur për të thënë këtu.

Komente:

  • Erik

    Post të mirë Jack, unë kam marrë pjesë personalisht 2 kurse McGuires deri tani dhe çfarë bëri më për mua gjatë këtyre kurseve ishte fokusi i tyre në fjalimin elokuente sesa të folurit rrjedhshëm. Kjo më bëri të kuptoj se unë ndoshta kurrë nuk do të marrë fjalim totale rrjedhshëm dhe se fokusi im duhet të jetë në marrjen e fjalës time tolerancë, për mua, dhe për dëgjues (unë isha një stuttering fshehur, duke përsëritur fjalët gjatë një bllok, dukej goxha budalla unë duhet thonë). Dhe si ju thoni, rikthim po ndodh për të gjithë, nga koha në kohë, një nga gjërat më të mira në lidhje me këto kurse janë që ju të merrni një trajner dhe mbështetje grup për t'ju ndihmuar jashtë gjatë kohë të vështira, unë jam i sigurt që shkon edhe për llojet e tjera të trajnimit (yll deti etj).

    Të pranishëm McGuire nuk e ka bërë të rrjedhshëm, ajo nuk e ka ndaluar stuttering tim. Por sot unë nuk frikë e duke u thënë njerëzve të tjerë që unë mbahet goja. Unë e di se si për të kapërcyer një bllokimin teknikisht e vështirë, edhe pse kjo nuk është gjithmonë aq e lehtë për të kryer për shkak të ankthit etj Unë e di kush unë mund të telefononi në qoftë se unë kam një ditë të keqe dhe për të marrë mbështetje në ndonjë përkrahje. Pra, edhe pse kjo nuk mund të ju jap rrjedhshmëri ju do të donte, unë do të rekomandojë dikush për të marrë pjesë në një lloj të programit, të jetë ajo McGuire, yll deti ose cilado që ju mendoni se do të ju përshtatet më së shumti.

    Looking forward për pjesë 2 :-)