Rrahje Stuttering Thoughts - CBT, NLP, EFT & terapisë rrëfyese

nga StutteringJack


Në disa tim të fundit e posteve, unë kam folur për anën psikologjike të belbëzimit / belbëzim, dhe si frika jonë e të folurit ankthi, është kryesisht si pasojë e pasojë e perceptuar të folur me të folurit dysfluent. I foli për disa nga tipike frikës destruktive dhe të folurit ankthi provokuar pasoja, që ne mund të sjell në mendje deri në mendjen tonë. Ky lloj i të menduarit është përmendur nga disa si "të menduarit qelbur".

nlp Duke menduar në këtë mënyrë nuk është i shkathët për ne. Ajo është e garantuar për të na bëjnë të belbëzoj më keq, për shkak të pasojë që ne i kushtojmë qenë dysfluent, në këto situata. Për shembull, "në qoftë se unë belbëzoj në këtë intervistë për punë unë do definitivisht nuk merrni punë, sepse të gjithë e urren njerëzit belbëzimit". Nëse ju shtresë që me të menduarit të mëtejshme negative si, "në qoftë se unë nuk mund të merrni një punë unë nuk do të ketë të ardhura", dhe pastaj të vazhdojë për të shtuar në atë shtresave të tjera si, "në qoftë se unë nuk kanë të ardhura unë mund të bëhen të pastrehë", "në qoftë se unë jam i pastrehë unë nuk mund të ketë ndonjë ushqim "," në qoftë se unë nuk kam asnjë ushqim do të vdes ". Tani natyrisht ne nuk jemi të vetëdijshëm për layering këto mendime mbi mendimet, por ne sigurisht të bëjë atë pa vetëdije, dhe në një pjesë të një të dytë. Nëse ne nuk e njohim, dhe të pranojnë, se shumë nga frika tona, subconsciously shtresë veten përsëri në "frika e vdekjes", ne nuk do të kuptoni pse ka frikë të tillë dhe ankthi, lidhur me pasur disa probleme në marrjen e kontrolluar nga tonë gojë, dhe në kokën e personit tjetër. Ne jemi të lindur me një besim të lindur, e cila është konfirmuar shpesh përmes përvojave tona të fëmijërisë, se ata që janë "padyshim meta" në një farë mënyre, janë veçuar shpesh jashtë dhe të margjinalizuar, ose "sakrifikuar" në një farë mënyre nga grupi. Pra, ka një frikë të thellë atje brenda çdo qenieje njerëzore, e duke u parë të jetë "ndryshe" kur ne e dimë se ne jemi ndryshe. Mendime të tilla, nëse lejohet të kandidojë shfrenuar në kokën tuaj, mund të çojë në sulme paniku, ose të paktën, një nivel konstant të lartë të ankthit, dhe plotësisht mund të kontrollojë drejtimin në të cilin jeta juaj vazhdon. Të gjithë mund frikë të ndiqet frika e vdekjes? Në nivelin më të thellë shtresa "PO". Kjo është një kuptim i rëndësishëm që ju duhet të keni, nëse ju jeni për të ndryshuar të menduarit tuaj të lindur dhe refleks, për situatat ku ju jeni duke lejuar pasojat e fjalës tuaj dysfluent, për të përcaktuar nivelin tuaj ankth. Ju duhet të mësojnë për të ndërhyrë në bazë të mendimit, në mënyrë që mendimet gjithnjë e më toksike, mos shkallëzohet pasojat e fjalës dysfluent deri në pikën ku ata dërgojnë fjalën tuaj dalë jashtë kontrollit dhe në shmangien e pakontrolluar, turp, siklet dhe panik, që përfundimisht çon për të rritur ndonjëherë nivelet e belbëzimit.

Në qoftë se ne pranojmë se krijimi pasoja negative, të folurit dysfluent, janë duke udhëhequr në ankth të lartë, dhe se këto pasoja, janë si pasojë e mendimet dhe ndjenjat tona, dhe se ne mund të ndryshojmë këto mendimet dhe ndjenjat, atëherë ne mund të fillojmë të shikojmë për mënyrat për të bërë këto ndryshime.

Pra, si mund të arrihet kjo? Ka metoda të ndryshme që kanë qenë, dhe janë përdorur, për të trajnuar njerëzit, jo vetëm njerëzit që belbëzojnë, për të parë në vlefshmërinë e mendimeve dhe ndjenjave të tyre.

E para nga këto është një proces i njohur si Njohës Sjellja terapisë, edhe e di si CBT. CBT mëson individin që të shikojmë në dhe analizuar mendimet negative dhe pasojat negative, se ata shohin një veprim të veçantë do të ketë, dhe të kërkoni për vlefshmërinë reale në këto perceptime. Idealisht mjeku CBT ndihmon individin që të shihni se nuk ka vlefshmëri në perceptimin analizuar dhe se mendimet ishin në fakt të palogjikshme në shkallë të ndryshme dhe nuk kanë vërtetimin. Në këtë rast mendimet sillen rreth belbëzimit. Për shembull, nëse individi mund të ketë perceptimin se në qoftë se ai bllokon dhe stutters, dëgjuesi do të mendojnë se ai është "i vonuar në një farë mënyre", ose, "të inteligjencës më të vogël", ose, "nuk thotë të vërtetën", (shih listën e pasojave të përgjithshme në postin tim te fundit). Analiza më nga afër i këtyre mendimeve kanë për qëllim zbulimin se nuk ka prova për të mbështetur ato si të vërteta. Me marrjen personin që stutters, për të parë se si të pabazuara ose palogjikshme këto mendime janë, nga vazhdimisht pyetur se çfarë dëshmi që ata kanë për këto perceptime, mund të mësojnë për të zëvendësuar këto mendime me mendime personalisht të dobishme më logjike, dhe më shumë, dhe kështu të ulur duke folur nivel ankthi.

Procesi i dytë dhe më pak të njohur, është i njohur si Neuro-semantikë, e cila është një degë e një procesi të njohur si neuro Programim gjuhësore, i njohur gjithashtu si NLP. Kjo metodë punon në premisën, se në qoftë se ju mund të flasin rrjedhshëm në çdo situatë të veçantë, ju mund të mësojnë të flasin rrjedhshëm në të gjitha situatat. Për ta bërë këtë, ju duhet të mësojnë për të identifikuar "gjendjen e mendjes" që ju jeni në kur ju jeni të rrjedhshëm, dhe shtetet e ndryshme që ju jeni në kur ju jeni bllokuar dhe stuttering, dhe pastaj të mësojnë të futemi në atë gjendje të rrjedhshme e mendje, sipas dëshirës. Ajo punon në premisën se belbëzimi është një "problem të menduarit", që shfaqet në një "problem të folur". Neuro-semantikë kërkon të ndryshojë kuptimet që ju keni dhënë për ngjarje të caktuara, në përvojat tuaja jetësore, nga të qenit frikë të bazuar për të qenë më të shkathët për ju. Premisa është se bllokimi dhe belbëzimi është panik dhe ankth shprehur veten në muskuj që kontrollojnë fjalim. Ashtu si një sulm paniku, një bllok fjalim është shkaktuar psikologjikisht. Kjo punë ka qenë pioneered nga Dr Bob Bodenhamer, në konsultim me Michael Hall, dy praktikuesit master në NLP dhe Neuro-semantikë. Teoria dhe praktika të përfshirë në zotërimin e këtyre metodave të reduktimin folur ankthi, nuk janë të thjeshta për t'u kuptuar dhe vënë në praktikë, kështu që udhëzim nga një mjek master në këtë metodë është e këshillueshme, por e vështirë për të gjetur. Fatmirësisht Dr Bodenhamer, ka publikuar një libër mbi se si për të kuptuar dhe zbatuar këtë proces, i cili për koston e furnizimit javë të Pagoclone, do të jetë një shtesë shumë e vlefshme për "veglën" tuaj për të sulmuar flet ankth dhe stuttering. Libri është quajtur, "Mastering bllokimin dhe belbëzimit". Unë personalisht besoj se Neuro-semantikë fillon ku CBT lë jashtë dhe është një proces më i fuqishëm.

Ka metoda të tjera të adresimit anën psikologjike të personalitetit, që ka zhvilluar përfundoi në "vreshtat e stuttering", dhe një nga ata është terapi personale të ndërtuar, edhe e di si terapisë rrëfyese. Në terma të thjeshtë, kjo metodë duket në mënyrë që personi, i ka ndërtuar të gjithë personalitet e tyre si një person i cili stutters, dhe përpjekjet për të adresuar vështirësitë që personi përballet në zhvillimin e personalitet e një kryetari të rrjedhshëm ose më shumë rrjedhshëm.

Metoda të tjera përfshijnë vizualizimi, meditim dhe modalitetet që kërkojnë për të hequr emocionet dhe traumën bllokuar në fushat e energjisë të trupit, si pasojë e përvojave të belbëzimit dhe përvojave të tjera personalisht shqetësuese, që kontribuojnë në frikën dhe ankthin refleks nivelet tuaj. Këto metoda përfshijnë modalitetet tilla dalin si, "shërimin Pranic", dhe "terapi Emotional Freedom", i njohur gjithashtu si EFT. Por edhe një herë, të gjitha këto janë tema për postet e ardhshme, kështu që unë sërish kërkoj që ju të regjistroheni për të tim RSS ose e-mail njoftimit, kështu që ju nuk e humbas postimet rreth subjekteve dhe përmbajtje që ju nuk do të lexuar kudo tjetër. Nëse keni gjetur këtë post mendohet provokimin në asnjë mënyrë, ju lutemi të bëjë një koment.

Komente:

 • Phillip Marais

  Krik

  Në të vërtetë kam gjetur këtë post mendohet provokimin. Unë kam menduar shumë herë se si unë jam i rrjedhshëm dhe elokuent në zonës time rehati, (midis të diplomuarit e tjerë të Programit McGuire), por vuajnë nga turbullirat kur paraqitur një rast në gjykatë.

  Unë jam megjithatë i mendimit se vetëm gagaçë mëdha frikës, është frika e belbëzimit. Ndryshimi mendim që duhet të ndodhë është që të pranojë veten si një gojac. Pasi kjo është arritur plotësisht, nuk ka frikë të belbëzimit. Pse tjetër ju nuk stuttering rënie të nivelit, pasi u disfluent qëllimisht në një bisedë, duke treguar për dëgjuesit tuaj se ju jeni me të vërtetë një gojac, dhe kështu që çfarë?
  Unë jam në procesin e vetë-pranimit, me të vërtetë ka marrë kohë dhe përpjekje.

  Unë do të vizitojë faqen tuaj rregullisht për të lexuar përditësime të reja :-)

 • http://www.facebook.com/masonfraley Mason Fraley

  Hey Jack, faleminderit për kërkesën mik. Artikulli mirë (s); Unë kam qenë i befasuar këndshëm për të lexuar seksionin mbi Neuro-semantikë, sepse kjo është proces që unë kam qenë duke bërë të mi për një kohë tani. Në përvojën time është shumë efektive (sigurisht më efektive se sa terapi fjalim duket të jetë). Ku mund ta lexoni deri në teoritë prapa shkaqet për belbëzimit dhe të tilla?

 • bjmyers

  Unë jam një patolog fjalim shkollë. Komenti juaj janë shumë të mira dhe shumë të dobishme. Unë jam veçanërisht duke shpresuar për disa komente mbi DAF (sidomos Casa Futura). Faleminderit për të bërë këtë blog.

 • Daniei Aigbe

  Unë tani e kuptojnë domethënien e NLP.

  Falemnderit.